Almaosztályozó

Posted on: 2019. 01. 18., p - 10:07 By: pallay

Elektronikusan vezérelt gépek átmérő, szín és súly szerinti osztályozásra alkalmasak. A számítógép vezérlő programját honosítottuk, a kezelő felülete magyar nyelvű. Különböző teljesítménnyel kerülnek gyártásra a vevő igénye szerint: (2, 4, 8, 16 t/óra)

A kefés mosóegységről az alma egy „V” alakú szállítószalagra kerül. A szalagok sebessége különböző, ez teszi lehetővé a gyümölcsök egy sorba rendezését
A súly és átmérő szerinti elektronikus osztályozó. Kivitele kétsoros, hat + egy végső kijárattal. A gyümölcsöt oldalirányba teszi le az alul lévő szállítószalagra (6 db), amely a kipárnázott gyűjtő tálcákra juttatja az almát. 
A tálcák felett egy szállítópálya helyezkedik el az üres göngyölegek adagolásának megkönnyítésére. Hossza 5,5 m.
A súly szerinti osztályozó egység
•    a rendszer elektronikusan méri a gyümölcs súlyát 
•    a mérést a súlycellák végzik
•    a cellák a súlyt digitális jellé alakítják, hogy kiküszöböljék a gép vibrációjából adódó különbségeket
•    az elektronikus mérleg minden kiskocsit megmér, hogy a pontos tárázást el tudja végezni
•    a számítógép az adatokat tárolja, és a gyümölccsel együtt történő méréskor levonja, hogy nagyon pontos nettó súlyt kapjunk.
Az átmérő szerinti osztályozás CCD videokamera segítségével történik. A számítógépes program egy speciális algoritmus segítségével alma, paradicsom stb. gyümölcsök válogatására is alkalmassá teszi a berendezést. A videokamera által bemért képek alapján a szabálytalan alakú gyümölcsök átmérőjét is korrektül kiszámítja.

alma4  alma2