TOPVII sárgadinnye minőségének ellenőrzése

Automatikusan működő gép a dinnye minőségellenőrzésére.

top1

4 fő érv a TOPVII használata mellett:

  • optimalizálja dinnye minőségellenőrzését
  • gyorsan és pontosan méri a dinnye cukortartalmát, tömegét, átmérőjét, húskeménységét és fényképet készít minden gyümölcsről
  • adatgyűjtés Access adatbázisba
  • lehetővé teszi a minőség monitorozását a teljes termelés vagy fajtakutatási programok során

A TOPVII automatikusan megméri a dinnyék cukortartalmát (Brix fokban), átmérőjét és tömegét, valamint a húskeménységét. Lehetőséget ad a gyümölcs lefényképezésére és a fénykép eltárolására és vonalkóddal való azonosítására. Az elérhető osztályozási sebesség 800 – 1000 dinnye/óra, az implementált funkciók szerint.

A TOPVII különböző dinnyetípusokat képes osztályozni (Cantaloupe, Charentais, Honeydew, Sprite, Piel de Sapo, stb.).

A TOPVII egy Access adatbázissal dolgozik, és Excel formátumban tud adatot exportálni. A legrosszabb körülmények között történő működésre tervezték, azért rozsdamentes acélból készül. Ez por- és nedvességállóvá teszi, karbantartása egyszerű és könnyű. Az érintőképernyőnek köszönhetően könnyű kezelni.

A TOPVII egy minta tálcából, egy szállítószalagból, egy számítógépből és egy nyomtatóból áll. A szállítószalag el van látva egy vonalkód-olvasóval, mérleggel, húskeménység-mérővel és egy kamerával fotó készítéséhez.

 

top2

 

top3

A gyümölcs cukortartalmának meghatározását a „TOP” módszer szerint végzi, ami gyors és precíz mérést tesz lehetővé anélkül, hogy rontaná a gyümölcsök tárolási potenciálját.

top4

Az egész folyamat alig egy másodpercig tart (0,95 s). Minden mintavétel után a mintavételi mechanizmus minden részét automatikusan megtisztítja és fertőtleníti. Az egész folyamatot egy számítógép vezérli, amely az egyes gyümölcsök adatait egy Access adatbázisban tárolja.

top5

 

A szoftver a tesztelt tételek adatainak kézi bevitelét is lehetővé teszi: szállítási szám, termelő neve, össztömeg, tára, fajta stb.

Az adatok Excel formátumban exportálhatók bármilyen tárolóeszközre és bármilyen informatikai hálózaton keresztül.

A TOPVII különféle konfigurációkban kapható, hogy legjobban megfeleljen az ügyfelek igényeinek, különösen önálló platformként, amely könnyen szállítható egymás után a különböző termelési helyszínekre.